Nuffnang!

Thursday, March 24, 2016

Rindu.

Rindu sangat rasa nak blog. Nak curi time nak blog, time pun tau nak lari dari aku. Dia pun tau aku nak curi dia. *k tak lawak*. Rindu weyh... tak tipu... macam macam nak cerita... pung pang pung pang kalau jumpa lepak minum, mau tangan yang jalan laju daripada mulut... wahahaha...
Kerja sini best, sangat best. Kau takkan rasa sebab sedar sedar je, ehhhhhhh, dah balik laaaaaaaaaaaa... ni pun break time aku... geng geng sekepala takdok.. so baik aku duduk sini menulis kejap... ada lagi 15min.... huhuhu... tapi tu laaa.... kau memang terkejar kejar lah jugak...

Kerja very busyyyy... then balik rumah, anak melekat... Sekarang memang musim dia ke camne? Mika takleh jauh dengan aku bila dia nampak aku... memang nak melekat je... Kalau tak nampak, takpe lagi tau... Kalau nampak? Kau nak masuk bilik air pun dia dah guling guling depan pintu... kau rasa? Aku tak kisah lagi dia melekat tapi tu laaa... kau memang tak boleh nak buat pape langsung...

Balik je, memang dengan dia je lah... apa pun dia tak bagi buat... tapi aku suka... sebab memang kau puas hati lah jugak bila ada dengan dia walaupun kekadang aku pandang hp tengok ig... wahahaha... Tapi aku rasa satu je cara nak blog.. Aku kena datang kerja setengah jam awal... blog sikit sikit... pastu masuk kerja...

Tapi tulah, kita mampu merancang, tapi bangun tidur tu, bukan kita yang menentukan... wahahahaha... bye!

Saturday, December 12, 2015

Time management... NOT!

I tell ya, time is definitely not on my side guys. Seriously.
My last post was 4 months ago and it was about my son turning 1. Which the post was also a throwback.
Now, how old is he? He's turning 17 months this 21st December.
People, it's December. Another half month it's going to be a brand new year!
Hello time, where have you been?

Working in IKEA is great but phew... it is so mentally and physically challenging. I'm used to working in retail industry but never thought this is going to be this challenging.
My boss said to me "you girls (me and my friend) gonna need some time to adjust to this environment. Give it 6 months and you will be okay"
Even after 2 weeks we felt like giving up let alone to give it another 6 months??? Okay, we are almost a month so maybe we can survive. Hahaha.
The seniors keep on asking "how are you?"
My answers "still here. still surviving."

My department is 1 of the most challenging department in IKEA.
Children's IKEA is IKEA's future customers.
That's what i keep in mind.
But, it is so messy and so hard to maintain department.
If i can stay in my department for at least a year, I can be in any department after this. If i can build up the commercial area in 3 months, from no walls to what ever that you guys sees now, I hope I can rebuild my life.

I gotta admit, I pity Mika. Trying my best to give all the time that I have to him. I hope I can give more but mommy gotta do what mommy gotta do for us, baby. Give mommy time to adjust to our new world.
I even did not have time for myself. I always get tired but I know I will be okay soon.

New year? New resolution?
Nope. Gonna stick with the old one which I did not remember but every year is gonna be for the same reason.
My one and only boy, my Mika.

Thursday, July 30, 2015

Mika turns ONE!

Ni mulalah nak emo ni... last week, 21st july, my one and only son turns 1! Weyh, setahun yang lepas somebody came out from my tuttt tuttt... hahaha...
Who knows a girl like me can become a mother! Even aku sendiri pun x percaya... yela... diri sendiri pun x betul, pastu ada anak... itu yang paling aku takut sekali...
ku takut aku tak dapat didik anak aku dengan betul...
Every mother in the world wants the best thing in life for their children, including myself... walaupun memang banyak parents aku bagi macam macam but to hold them from not giving pun susah jugak because this is their first grandchild and the only boy in our family... they INSISTED!
A year older and i hope my son will become a year wiser. Ni nak mai dah part nak puji anak ni... yela... anak sendiri kan, siapa lagi nak puji kalau bukan maknya...
Mika memang sangat senang untuk dijaga... Alhamdulillah... bangun pagi2, senyum... dalam mamai pun boleh senyum... kalau mommy daddy kat sebelah still tidur pun dia diam je... tak ada nak nangis ke, bangun lompat katil ke... tapi bila agak agak dia dah boring, mula la dia cakap uuu aaa uuu aaa... paling kelakar bila kadang tu aku dah sedar dia dah bangun, then saja la aku buat buat still tidur... tapi aku perati je... nanti dia main dengan tangan dia, dia dok uuu aaa uuu aaa... menyanyi la kot tu..  pastu dia bangun duduk... then dia panggil la kitorang... kejut bangun... pastu puk puk puk pukul badan or muka sebab nak kejut punya pasal... tak bangun jugak? Dia panjat kitorang... hahahaha... kadang tu dia nampak jugak mata aku dah sedar, aku buat buat tutup muka, japgi dia tarik bantal... macam mana laaaaaaa x geli hati weyh... hahahahaha... mika kalau x sihat je baru dia akan bangun terus merengek... anakkk anakkk...
Sekejap aje rasa dah setahun... sekarang mika baru boleh meniti... nak datang ke dapur tu dia nak jalan, tapi kene pegang... kalau jalan sendiri takat 3, 4 tapak je then jatuh... it's okay sayang... try lagi ya... gigi mika tumbuh cepat... 5 bulan dah tumbuh dah tapi still belum boleh cakap... tapi pok pek pok pek dok uuu aaa uuu aaa... hahahaha...
Okay... nak sambung basuh baju... hahahahahaha... bapak lah spoil terukkk ending ni... byeeeeeee