Try Click Here!

Tuesday, September 23, 2014

Welcome back to the reality :)

Hi chuoolllsss...
Tengok last post, 2 months ago.. So bila aku dah bersiaran balik ni, after 2 months, paham2 je la...
Ya, mana yang dah tau, aku dah selamat bersalin baby boy... ni baru masuk kerja ni... huhuhu...
Tak ada siapa pun bagitau, semua ni senang. Yup, memang susah untuk jaga anak tapi berbaloiii...
Ok now dah rindu anak dah... cemana... hahahaha...
Experience bersalin nanti aku share dekat another entry... Berdoalah aku share cepat...
Hihihi...
Rindu serindu rindunyaaa nak membebel dalam ni...
Macam2 nak cerita... Tapi nanti aku cerita yang mana aku ingat je la ye...
Nampak gaya, post post lepas ni semua pasal anak je lah yeee... wahahahaha...

Ok lah... nak pikir ayat untuk entry entry lain pulak... bubyeee :)

Tuesday, July 1, 2014

365 days :)


Haruslah sajikan entry dengan muka tuan belog! Wahaha...
Aku suka sangat gambar ni... Nampak mak mak sangat...
Masa ni weeks ke 33+ dah :))

Ok lah... nak cerita banyak... tapi macam, korang tengok2 gambarlah dulu :D








Walaupun dalam gambar, aku nampak gemok ya ampun, tapi Zul selalu cakap,
"Baby gemuk sebab bawak anak kita. Nanti baby kurus lah balik"
Terus macam sejukkkkkkkkk dengar walaupun dalam hati dup dap dup dap...
Tapi ada kadang tu dia selalu kacau aku... Dia pegang double chin aku, pastu,
"Baby, banyak ke simpan air? Ni bekal sampai bila?" Kuang ajaqqq sangat tau...
Tak pernah aku tengok pencapaian gemuk aku macam ni... Wahaha...

Eh, ni nak cerita apa ni? Hihi...
1st june 2014... Alhamdulillah... Allah panjangkan jodoh aku dengan Zul...
Setahun dah kitorang... Tengah tunggu anak keluar pulak tu...
Tak sangka... Dah setahun aku bernikah, dengan lelaki yang aku kenal dari 2011, bernikah tahun 2013, and tahun ni, tengah tunggu babyboy kitorang... Sekejap je kan?

Sepatutnya kitorang pergi honeymoon. Dalam malaysia je.
Tapi, sebab aku dah sarat, and tak larat, so memasing tak berani nak amek risiko.
Terpaksalah tangguh. I'm sorry sayang.

Macam mana setahun?
Tipu lah sangat2 kalau aku kata, tak ada gaduh. Tu memang tipu.
Gaduh? Ada. Kecik ke besar? Besar. Sangat besar.
Dugaan? Sangat2 hebat. Tapi waktu diduga, aku kuat sebab parents aku.
Ya. Just sebab parents aku. Orang maybe boleh pikir, yang aku ni macam belum matang.
Semua nak kena ada kaitan dengan parents. Nampak macam aku still budak2. Still duduk dengan family.
Takpe, biarlah apa orang nak cakap. Aku tak pernah kisah sikit pun.

Priority aku, memang, wajib untuk suami. Waktu dugaan besar tu datang, aku tak sepatutnya involved orang luar, especially parents aku.. Tapi, kalau bukan sebab parents aku, aku tak kuat. Langsung tak.
Alhamdulillah, jodoh aku dengan Zul sampai harini Allah panjangkan.
Alhamdulillah aku dikurniakan parents yang sangat2 bagi support.
Alhamdulillah untuk pregnancy aku yang tengah tunggu masa je ni.

Walaupun dugaan hebat sangat, tapi aku happy. Sangat happy.
Aku terlalu sayangkan Zul, terlalu sayangkan parents aku, terlalu sayangkan family aku.
Apa aku buat sekarang, untuk diorang semua.
Setahun yang banyak ubahkan aku.
Setahun yang terlalu bahagia.

Terima kasih Allah.
Terima kasih suami.
Terima kasih Mama and Papa.


and Alhamdulillah untuk 31 tahun mereka.
Untuk 2 orang yang paling menjadi sebab untuk aku teruskan hidup.
Yang sepatutnya tarikh nikah kita sama,
but, there are reasons why we have our own date to celebrate...

Happy anniversary to us :))