Try Click Here!

Tuesday, July 1, 2014

365 days :)


Haruslah sajikan entry dengan muka tuan belog! Wahaha...
Aku suka sangat gambar ni... Nampak mak mak sangat...
Masa ni weeks ke 33+ dah :))

Ok lah... nak cerita banyak... tapi macam, korang tengok2 gambarlah dulu :D








Walaupun dalam gambar, aku nampak gemok ya ampun, tapi Zul selalu cakap,
"Baby gemuk sebab bawak anak kita. Nanti baby kurus lah balik"
Terus macam sejukkkkkkkkk dengar walaupun dalam hati dup dap dup dap...
Tapi ada kadang tu dia selalu kacau aku... Dia pegang double chin aku, pastu,
"Baby, banyak ke simpan air? Ni bekal sampai bila?" Kuang ajaqqq sangat tau...
Tak pernah aku tengok pencapaian gemuk aku macam ni... Wahaha...

Eh, ni nak cerita apa ni? Hihi...
1st june 2014... Alhamdulillah... Allah panjangkan jodoh aku dengan Zul...
Setahun dah kitorang... Tengah tunggu anak keluar pulak tu...
Tak sangka... Dah setahun aku bernikah, dengan lelaki yang aku kenal dari 2011, bernikah tahun 2013, and tahun ni, tengah tunggu babyboy kitorang... Sekejap je kan?

Sepatutnya kitorang pergi honeymoon. Dalam malaysia je.
Tapi, sebab aku dah sarat, and tak larat, so memasing tak berani nak amek risiko.
Terpaksalah tangguh. I'm sorry sayang.

Macam mana setahun?
Tipu lah sangat2 kalau aku kata, tak ada gaduh. Tu memang tipu.
Gaduh? Ada. Kecik ke besar? Besar. Sangat besar.
Dugaan? Sangat2 hebat. Tapi waktu diduga, aku kuat sebab parents aku.
Ya. Just sebab parents aku. Orang maybe boleh pikir, yang aku ni macam belum matang.
Semua nak kena ada kaitan dengan parents. Nampak macam aku still budak2. Still duduk dengan family.
Takpe, biarlah apa orang nak cakap. Aku tak pernah kisah sikit pun.

Priority aku, memang, wajib untuk suami. Waktu dugaan besar tu datang, aku tak sepatutnya involved orang luar, especially parents aku.. Tapi, kalau bukan sebab parents aku, aku tak kuat. Langsung tak.
Alhamdulillah, jodoh aku dengan Zul sampai harini Allah panjangkan.
Alhamdulillah aku dikurniakan parents yang sangat2 bagi support.
Alhamdulillah untuk pregnancy aku yang tengah tunggu masa je ni.

Walaupun dugaan hebat sangat, tapi aku happy. Sangat happy.
Aku terlalu sayangkan Zul, terlalu sayangkan parents aku, terlalu sayangkan family aku.
Apa aku buat sekarang, untuk diorang semua.
Setahun yang banyak ubahkan aku.
Setahun yang terlalu bahagia.

Terima kasih Allah.
Terima kasih suami.
Terima kasih Mama and Papa.


and Alhamdulillah untuk 31 tahun mereka.
Untuk 2 orang yang paling menjadi sebab untuk aku teruskan hidup.
Yang sepatutnya tarikh nikah kita sama,
but, there are reasons why we have our own date to celebrate...

Happy anniversary to us :))

Monday, June 23, 2014

15062014 - Birthday treat.

Ni second time Zul celebrate birthday dengan aku, as a husband.
Hadiah?
Duit dah banyak habis beli barang baby... So aku cakap kat dia, present suruh dia claim lambat sikit...
Hihihihihihi... Oh, dalam perut ni present la ni... Otw... :p
Birthday Zul tahun ni, jatuh on sunday... which is, jatuh on the same day dengan father's day...
Kira celebrate 2 in 1 la ni... Even anak still belum keluar, you are already a father sayang...
Tapi, hadiah yang dia akan claim nanti tu, paham2 je la kalau 2 sekali celebrate... hihihi...
Dia dah sebut sebut dah... Just sebab kitorang belum duduk rumah sendiri, belum ada space sendiri, sebab tu aku belum beli lagi... InsyaAllah one day k...

So, dia dok berzikir nak potong rambut... So because of takde present, aku pun bagi birthday treat je...
Saloon and dinner...
Tapi terlupa nak amek gambar rambut before... Rambut sikat tepi...
Aku suka rambut dia sikat tepi... Nampak hensem... Nampak dah jadi daddy... Hihihi...
Tapi kesian kat Zul sebab selalu la dia kuat berpeluh sebab rambut Zul boleh tahan lebat...
So dia dah banyak kali kata nak buat rambut pesyen ni... Ai ok je yuollsss...


Hensem jugak dia buat rambut camni... tapi rambut untuk sikat tepi tu belum cukup panjang so nampak pelik sikit... tunggu panjang sikit nanti baru smart... first time tengok Zul rambut camni... Selalu mohawk biasa je...
Something different... Yummm! :D


Aik? Tetiba rambut aku pun bertukar.. hahahahaha...
Masa tunggu Zul tu, aku boring.. Aku memang takmo pun potong rambut...
Sebab kali ni, entah kenapa, lambat benor rambut aku nak panjang...
Dah la aku tak suka salon yang last time aku pegi tu...
So masa tengah tunggu tu, aku pun peratiiii je cina tu basuh rambut Zul... Urut2 kepala semua...
Macam layannnnnnnnn je....
Pastu apa lagi... Lama ni nak tunggu Zul... Aku pun suruh cina tu basuh rambut aku...
Pastu siap suruh dia massage kepala aku lama sikit...
Homak aiiiiii.... Memang best weyhhhhh.... Best gilaaaaa.... Best sangatttt....
Badan aku dah la sakit2, lenguh2... Nak urut tempat lain memang Papa aku tak kasi...
Ye la.. Dia takut orang urut tu salah urat la, tu la ni la... Ok aku paham....
Tu yang bila cina tu basuh rambut aku... Urut kepala, terus rasa macam heaven...
Tengkuk dia tak urut sangat... Banyak urut kepala... Memang best aaaaaaaa...
Pastu dia tanya nak blow macam mana... Dia nak buat camtu la, camni la...
Aku cakap takyah... Blow straight biasa je... Sebab?
Rambut aku ni original benor curl dia.. Orang ingat aku buat perm...
So kalau orang blow straight, kejappppppppp je dia jadi balik kembang2 tu....
Tu yang tetiba rupa nampak lain... Hihihihi....


Pastu kitorang dinner dekat Chilli's Paradigm Mall...
Mula saja je nak jalan sini sebab lama tak datang... Pastu plan nak tengok wayang, cancel...
Zul saja ajak balik kepong... aku okay je...
Tu yang kitorang dinner dulu... Chilli's sini Zul suka, sebab ada open air...
Memang kitorang stock lepak, makan makan, borak borak... Syiokkk...

Eventhough bby tak bagi hny present (yet), doa bby sentiasa untuk hny...
Semoga hny murah rezeki, semoga diberi kesihatan, semoga panjang umur, semoga menjadi daddy yang terbaik untuk anak kita nanti, semoga dapat mendidik, menjaga, membimbing bby and anak kita, semoga jodoh kita berkekalan hingga Jannah. InsyaAllah sayang...

I love you so much, husband. Happy 25th!